Velkommen til Ynglingen Familie!

ynglingenfamilie

Ynglingen Familie er et åpent kristent fellesskap for barnefamilier i Stavanger.

Vi ønsker er å bygge et felleskap for barn og voksne basert på vår trekantlogo – ånd, sjel og kropp.

Det arrangeres to til tre treff i semesteret.

Følg med på årshjulet som ligger her på denne siden, eller følg oss på Facebook: Ynglingen familie."

Velkommen til å delta!

Les mer …

"Syng, for Guds skyld!" Allsangkvelder i St. Petri kirke

Frisk og god allsang med en salig blanding av salmer, bedehusanger, lovsang og gospel er det Ynglingen inviterer til den siste søndagskvelden hver måned i St. Petri kirke kl 19:00.

Kort, men aktuell forkynnelse binder sammen programmet, og "kveldens gjesteartist" er et verdsatt innslag.

Kvelden avsluttes med en kort nattverdsmesse.

Runar Andersson leder kveldene, sammen med forsangere og husorkester.

Syng, for Guds skyld! har vært en suksess i St. Petri Kirke siden starten høsten 2009.

Dette er allsangkvelder med en salig blanding av salmer, bedehussanger, lovsanger og gospel siste søndag hver måned.

Les mer …

Velkommen til Kristent kvinneforum

Velkommen til :

 • et møtested for kvinner i alle aldre
 • et forum for bevisstgjøring av vårt forhold til
  • Gud
  • mennesker
  • samfunnet 
 • et fellesskap med rom for mat og prat
 • Ynglingen, Ytre Eiganesvei 21

Andre onsdag i måneden  kl.19.30

Entrekr 100

Takk til alle frivillige !

Vi trenger flere til å ha med mat en gang i året. Skriv deg gjerne på matlisten.

2014kvinneforum

Per Odd Aarrestad

 Styret
 • Mari Anne Ellingsen Gryte
 • Ingrid Balle
 • Drude Heskestad Mikalsen
 • Stin Mæland

Kontakt: Mari Anne Ellingsen Gryte tlf.: 95 86 97 22

KELTISK VELSIGNELSE
Må veiene åpne seg for deg,
min venn
Og vinden blåse bak deg.
Må solen skinne på ditt ansikt
Og regnet falle midt på dine marker
Inntil vi møtes igjen.
Må du hele tiden være i Guds hånd. 

 

FASTE INNSLAG

 • Foredrag
 • Andakt
 • Innlegg med diskusjon og samtale
 • Sang/ musikk og andre kulturinnslag
 • "Kveldens innspill"
 • Matpause

DATOER  OG PROGRAM HØSTEN 2017:

13.SEPTEMBER

Rommet-

kropp-rom-kirke

 1. arkitekt og pedagog

Per M. Schjelderup

11.OKTOBER

To kvinner, to religioner, en dialog,

 1. dialogprest Silje Trym Mathiassen og ungdomskoordinator ved kirkelig dialogsenter Fatema Al-Musawi

8.NOVEMBER

Skam, relasjoner og eksistens.

Hva bærer vi med oss?

 1. terapeut og forfatter

Marie Farstad

13.DESEMBER

Bønnekrukken,

 1. studentprest Leni Mæland

 

 

Velkommen til BibelDykk

Hver 2. tirsdag i måneden i Ynglingen

BibelDykk er for alle som ønsker å finne ut mer om livet og troen. Derfor kaller vi det for et "dykkerkurs" for deg som vil bli inspirert av Bibelen og andres tro. For Bibelen og troen har med livet og hverdagen vår å gjøre,  og Bibelen gir oss svar, hjelp og veiledning på alle livets områder.... "Den som leter, han finner.." står det bl.a. Derfor ønsker vi å ta disse dypdykkene i Guds Ord for å hjelpe og utruste mennesker til å finne denne hjelpen og alle "skattene" som er å finne i Bibelen .

Dette er faktisk spennende og interessante kvelder som passer både for ung og gammel.

Kveldene begynner kl. 19:30 med et BibelDykk (Bibeltime) fra kveldens gjest, eller "dykkeleder", som vi kaller dem. Deretter har vi en kort nattverdsmesse og avslutter så kvelden med en enkel kveldmat der drøsen går godt rundt bordene.

Velkommen!

Velkommen til Y's Men

Hva er Y’s Men?

Y’s Men er en verdensomspennende organisasjon som gjennom sitt arbeid i alle verdensdeler samarbeider med YMCA (KFUM). Organisasjonen har sitt hovedkontor i Geneve (Sveits). Oranisasjonen har klubber i over 70 land med vel 27.500 medlemmer. Y’s Men ledes av at internasjoalt styre på 15 medlemmer. Både Aslaug Ravndal Gilje og Finn A. Pedersen har vært styremedlemmer. Finn har dessuten vært internasjonal styreleder (President) i organisasjonen.

Y’s Men i Norge.

Norge er organisert som en Region. Dette betyr at Norge styrer egen virksomhet gjennom sitt regionsstyre og landsmøte (regionskonferanse). De 54 klubbene i Norge er organisert i 11 distrikter hvorav de 12 klubbene i Rogaland utgjør ett distrikt. Regionen har samarbeidsavtaler med Norges KFUK-KFUM og Norges KFUK-KFUM-speidere og bidrar økonomisk til kristent barne- og ungdoms­arbeid for sine samarbeidspartnere. I tillegg bidrar klubbene økonomisk bistand til internasjonale «hjelp til selvhjelp»-prosjekter. Tilsammen bidrar Y’s Men i Norge med anslagsvis 1,5 millioner til lokale og 500.000 til internasjonale prosjekter.

Y’s Men i Ynglingen.

Ynglingen har tre klubber med tilsammen ca 115 medlemmer. Klubbene har personlige medlemmer, men det er ingen spesielle krav til dem som ønsker å bli medlem. Interesserte kan kontakte Ynglingen på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for nærmere opplysninger.

Slik er et typisk møte i Y’s Men klubbene:

 • 30 minutters foredrag om ett samfunnsaktuelt tema.
 • 20-30 minutters måltid.
 • Kveldstanker, andakt.
 • Klubbinfo og planlegging.
 • Salmer eller andre kristne sanger.
 • I tillegg jobber gruppa sammen på dugnad for gode prosjekter i nærmiljøet og internasjonale prosjekter.

 

Stavanger Y’s Men’s Club

Stavanger Y's men ble stiftet 22.11.1958 og er Norges eldste Y's men klubb.

De som startet har nå sluttet som Y's men, men samles jevnlig til møter.

De har gjort en fantastisk innsats for Ynglingen og internasjonalt både med dugnad og penger opp gjennom årene. En stor takk til dere.

Stavanger Y's men ar nå en klubb for kvinner og menn på ca 50 medlemmer som har vært aktiv siden 2002 og har møter i Ynglingen 3. onsdag i måneden kl 19.30. Klubben har sammen med Lassa Y´s Men club som medhjelpere ansvar for det årlige loppemarkedet i Ynglingehallen i slutten av januar, og mange av medlemmene støtter også opp om Ynglingen med praktisk arbeid og dugnad på Vier etc.

President Marit Westergaard

Lassa Y's Men's Club

Klubben ble stiftet i 1992 og er knyttet til Stavanger KFUK-KFUM-Ynglingen. Den har nå mellom 40 og 50 medlemmer, både kvinner og menn. Klubben har som formål å støtte Y's Men Internationals arbeid og Ynglingens arbeid i Stavanger.

Møtene holdes siste mandag i måneden i Ynglingen. Programmet er gjerne foredrag om aktuelle emner, diskusjoner, små kåserier ved medlemmene og kveldstanker. I tillegg til klubbmøtene arrangeres det turer, teaterbesøk, dugnader og adventssamlinger privat.

Klubben har sammen med Stavanger Y's Men ansvar for det årlige loppemarkedet i Ynglingen. Medlemmene kommer også sammen for å lage gjenstander til Ynglingens julemesse. Mange medlemmer støtter også opp om Ynglingen med praktisk arbeid.

Medlemskontingenten er 350 kr. pr halvår. Medlemmene betaler 50 kr. for bevertning på hvert møte, og dette blir nettoinntekt, for maten tas med etter tur.

Klubben har nå to vennskapsklubber. Det er Rønde Y's Men's Club i Danmark og Petrozavodsk Y's Men's Club i Russland.

President Tor Hebnes

Stavanger St. Svithun Y's Men's Club

Klubben ble stiftet 16. april 1982 og er blant de eldste i distriktet. I motsetning til Stavanger og Lassa, er klubben kun for menn. Vi kaller det «konefri sone». Flere av medlemmene har ektefeller i andre klubber som er åpne for begge kjønn. Vi er for tiden 14 medlemmer og har møter i Ynglingen annenhver mandag kl 20:00 – 22:00.

Hovedtyngden av medlemmene er i aldersgruppen 60 – 65 år. Programmet er variert, fra bibeltimer til foredrag, turer og bedriftsbesøk. Møtene gjennomføres i en uformell og «ledig» tone. I løpet av semesteret gjennomfører vi også dugnader, fra passasjertelling for NSB til montering og demontering av vegger for kunstutstillingene til KFUM-kunst.

Vi planlegger og gjennomfører «Ynglingens Juletresalg», en oppgave som Y's Men's klubbene i Ynglingen har gjennomført i over 50 år. De siste årene har også klubben gjennomført turer for medlemmer og ektefeller.
Du kan kontakte oss på: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

 

Hilsen Svend B. Jacobsen

St. Svithun YMC

26.10.2014         

Velkommen til Senior-Ynglingen

Møter for menn i Ynglingen annenhver torsdag kl.11 med foredrag, "5-minutter", mat og drøs.

Et viktig innslag på møtene er det sosiale samvær rundt småbord med servering og drøs i de 50 minuttene. I den neste timen er det et 5 minutters innlegg over et fritt valgt emne samt foredrag med etterfølgende kommentarer og spørsmål. Emnene varierer fra sentrale kristne oppbyggelser til orienteringer om kirke- og samfunnsliv.

Opptakten til Senior-Ynglingen ble tatt av brødrene Egil og Knut Roaldkvam i 1993. Målgruppen den gang var seniormedlemmer fra Ynglingen, men den har nå allsidig rekruttering fra hele distriktet.

Møtene foregår i Ynglingen i Ytre Eiganesvei 21 (tidligere Rektor Berntsensgate 7), men unntaksvis flyttes møtene til Stokka Kirke.

Kl. 11.00-1150: Fleksitid med drøs og dråpe.

Kl. 1150-1300: Kjernetid med program.

Senior-Ynglingen er en forening uten medlemskap for voksne menn som møtes annenhver torsdag i Hæremsalen i Ynglingens lokaler. Frammøtet varierer mellom 140 og 185 etter at det er sendt ut månedlige innbydelser. Det er også laget en lukket Facebookgruppe for Senior ynglingen som finnes på denne lenken.

Kontaktpersoner: Kjell Bols ( Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. ) og Per Christian Malmin ( Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. )

Det er bare å møte opp, velkommen!

Les mer …

BibelDykk - Program for vårsemesteret 2017

BibelDykk er et åpent arrangement i Ynglingen for voksne i alle aldre. Vi samles 2. tirsdag i måneden kl. 19.30 i Duesalen i 1. etg. 
Her blir det et foredrag/undervisning/bibeltime om "månedens tema" og kveldsmat med nattverdsfeiring. Bønn og allsang hører også med. Noen kvelder har vi en Kveldsbønn i kapellet i stedet for nattverd.

Les mer …