Back to Top

ynglingen logo 240

"Syng, for Guds skyld!" Allsangkvelder i St. Petri kirke

Frisk og god allsang med en salig blanding av salmer, bedehusanger, lovsang og gospel er det Ynglingen inviterer til den siste søndagskvelden hver måned i St. Petri kirke kl 19:00.

Kort, men aktuell forkynnelse binder sammen programmet, og "kveldens gjesteartist" er et verdsatt innslag.

Kvelden avsluttes med en kort nattverdsmesse.

Runar Andersson leder kveldene, sammen med forsangere og husorkester.

Syng, for Guds skyld! har vært en suksess i St. Petri Kirke siden starten høsten 2009.

Dette er allsangkvelder med en salig blanding av salmer, bedehussanger, lovsanger og gospel siste søndag hver måned.

Les mer …

Syng, for Guds skyld! søndag 29. november. Gjest: Astrid Kallenbach-Gustavson. Klassisk sopran m himmelsk klang

Søndag 29. november inviterer vi til "Syng, for Guds skyld!"
Frisk og god allsang i St. Petri kirke - kl 19:00

Siden dette også er første søndag i advent, vil kveldens repertoar ha et visst advent preg. Frisk og god allsang blir det uansett, også denne gang ”i en salig blanding av salmer og sanger, lovsang og gospel”, ledet an av forsangere og fullt orkester.

Kveldens gjest er Astrid Kallenbach-Gustavson, en klassisk sopran, og en virkelig en ”høydare” som du bare MÅ oppleve. Hun synger som en drøm, og når hun løfter noen av de vakreste julesangene til nye høyder blir det tilnærmet himmelsk klang :-)


Foto_Bjørn Nibe

Astrid Kallenbach-Gustavson er opprinnelig fra Leipzig i Tyskland hvor hun også studerte sang ved musikkskolen Johann Sebastian Bach. Hun har videreutdannet seg i sang hos professor Viggo Pettersen ved UiS. Hun er nå gift og bosatt i Stavanger hvor hun arbeider både som tysklærer og selvstendig musiker.

Astrids repertoar spenner fra barokkmusikk, kirkemusikk, via opera og operetter til musikaler - noe som har gitt henne en rekke oppdrag i både Norge, England og Tyskland.

Les mer …

Syng, for Guds skyld! Søndag 25. oktober - m Kristine Tveranger Stokka, Oscar Jansen og Alf Magne Petterson.

Søndag 25. oktober blir en litt annerledes  Syng, for Guds skyld!  kveld i Petrikirken! Da gjestes vi nemlig av Kristine Tveranger Stokka, Oscar Jansen og Alf Magne Petterson som fremfører et knippe sanger med tekst og musikk av sistnevnte;  Stavangers Gospel gründer, Alf Magne Petterson.

Det blir som vanlig også mye frisk og god allsang i en salig blanding av salmer og sanger, lovsang og gospel, ledet an av forsangere og fullt orkester. Men det er ikke til å komme fra at det er knyttet forventinger til  kveldens gjester:

Kristine Tveranger Stokka er en ung, men likevel rutinert og dyktig vokalist med en spennende og klangfull stemme som skaper innlevelse og varme i musikken. Hun blir akkompagnert på flygel av den kjente jazzpianisten Oscar Jansen, som også er en anerkjent billedkunstner. Komponist og tekstforfatter Alf Magne Petterson binder det hele sammen med kloke betraktninger og livsvisdom. Det handler om Levd Liv.

              Kristine Tveranger Stokka                                     Oscar Jansen                                                 Alf Magne Petterson

Kristine Tveranger Stokka 127 kbOscar Jansen

Alf Magne Petterson 78 kB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer …

Velkommen til "Syng, for Guds skyld!" allsangkveld i Petrikirken, søndag 27. september kl 19.00

Målfrid Vestvik Bjåstad er kveldens gjest på «Syng, for Guds skyld!» i St.Petri kirke, søndag 27. september kl 19:00. 
Det blir som vanlig frisk og god allsang med en salig blanding av salmer og sanger, lovsang og gospel, ledet an av forsangere og fullt orkester. Vi byr på noen virkelige perler denne gangen - også!

Målfrid Vestvik Bjåstad er kanskje mest kjent fra CD'en “En hyllest til bedehusarven” fra 1996, i samarbeid med Owe Lie-Bjelland. Målfrid har en flott og klangfull stemme som virkelig lar de nydelige bedehus-klassikerne framstå på sitt aller beste. Foruten å være en meget dyktig sanger er Målfrid også engasjert i ledelsen av Randaberg Soul Children.

Som du kanskje aner, så byr vi på et flott og spennende repertoar denne gangen også, så kom og Syng med! 

Syng, for Guds skyld! - Høstens første allsangkveld i Petrikirken, søndag 30. august kl 19:00

«Syng, for Guds skyld!» starter opp igjen med sine månedlige allsangkvelder i St. Petri kirke, midt i Stavanger sentrum, søndag 30. august kl 19:00. I seks år nå, har Ynglingen invitert til allsangkveld, siste søndag i måneden, og som vanlig blir det frisk og god allsang i en salig blanding av salmer og sanger, lovsang og gospel, ledet an av forsangere og fullt orkester.

Kvelden gjest er Kari Arnøy, en rutinert og allsidig vokalist med en spennende og klangfull stemme, med forkjærlighet for både salmer såvel som jazz.

Velkommen til en God & Glad allsangkveld i Petrikirken søndag 31. mai kl 19:00

Syng, for Guds skyld!

Syng, for Guds skyld! Søndag 31. mai - velkommen til vårsemesterets siste allsangkveld

Når vi inviterer til vårens siste allsangkveld under mottoet "Syng, for Guds skyld!"  i Petrikirken nå på søndag 31. mai, blir det som vanlig med forsangere og fullt orkester og et godt og variert program med frisk og god allsang, alt i en salig blanding av kjente og kjære salmer og sanger, lovsang og gospel. 

Espen Samuelsen som skulle vært kveldens gjest har desverre meldt sykdomsforfall. I stedet trør «Englakoret» til med ekstra, flotte og swingende sanger i tette harmonier, godt forsterket med Arne Tveranger.
 
  Velkommen til en God & Glad allsangkveld i Petrikirken søndag 31. mai kl 19:00

  Hilsen oss i «Syng, for Guds skyld!"

"SYNG, FOR GUDS SKYLD!" 29. MARS ER AVLYST!

"SYNG, FOR GUDS SKYLD!"  29. mars ER AVLYST!

For første gang på snart 6 år er vi dessverre nødt til å AVLYSE "SYNG, FOR GUDS SKYLD!"  
29. mars sammenfaller i år med PALMESØNDAG og starten på påskeferien for mange av oss. 

 

Vi beklager dette, men kan i stedet ønske velkommen tilbake den 26. APRIL.

Les mer …

Bli med og "Syng, for Guds skyld!" i Petrikirken, Søndag 22. februar

«Syng, for Guds skyld!» er mottoet når Ynglingen inviterer til allsangkveld i St.Petri kirke, søndag 22. februar kl 19:00. Det blir frisk og god allsang i en salig blanding av salmer og sanger, lovsang og gospel, ledet an av forsangere og fullt orkester.

Kveldens gjest er Harald Sævik som til vanlig er kirkemusiker i Grødem kirke. Du kan glede deg til å få høre en spennende vokalist med flott stemme, som også er med og komper seg seg selv med elegant pianospill til både egne, og mer velkjente og kjære sanger. 

Velkommen til en flott allsangkveld i Petrikirken!

Roland Utbult , populær gjest på "Syng, for Guds skyld!" 25. januar i Petrikirken

 Søndag 25. januar er den svenske gospelsangeren Roland Utbult gjestesolist på årets første
 
«Syng, for Guds skyld!» allsangkveldi St.Petri kirke kl 19:00. Det blir et møte med en av skandinavias mest populære artister innen sin genre

Roland Utbult har under 25 års tid skrevet sanger som har påvirket en hel generasjon, og synges av solister og kor over hele Skandinavia.

 Roland Utbult har i løpet av 35 års tid skrevet sanger som har påvirket en hel generasjon, og synges av solister og kor over hele Skandinavia.

Som artist har Roland Utbult samarbeidet med bl.a. Oslo Gospel Choir, Tomas Ledin, Andrae Crouch och Per-Erik Hallin. På sine inspillinger har han brukt kjente musikere som Janne Schaffer, Per Lindvall og Johan Stengård.
 Den siste tiden har Roland hatt flere sanger på topplistene i Sverige.

Utbult er mannen bak de nesten udødelige sangene «Til vår Gud», «Då skal glädjen bryte fram», «Sten Tuff» og «En sång innom mej». 

Det blir selvsagt også frisk og god allsang med forsangere og fullt orkester, fortsatt med en salig blanding av salmer, sanger lovsang og gospel, som jo er et kjennetegn på de månedlige allsangkveldene i Petrikirken. Og Roland er heller ikke snauere enn at han også byr på allsang på noen av sine sanger. 

Riksdagen og TV
Hjemme i Sverige er Roland Utbult også representant i Riksdagen (Sveriges nasjonalforsamling) for Kristdemokraterna.

Les mer …