Tatt ut til juniorlandslagssamling

Kåfå var godt representert da juniorlandslagstroppen til nordisk mesterskap skulle finsiktes på Sand.

Lise Berit Rugland, Heidi Brunstad og Maria Skårdal Vølstad ble tatt ut blant 24 spillere fra hele landet til juniorlandslagssamling på Sand 14.-17. oktober. Den siste dagen vil treningen bare være for de 12 som blir tatt ut til årets Nevza U17, som er nordisk mesterskap.

Alle de tre jentene har valgt å satse ganske på idretten, men de satser litt ulikt.

Lise Berit og Heidi går på videregående skole ved Sauda vgs. avd. Sand i Suldal, der de har volleyballinja ToppVolley Norge (TVN). Det betyr internatliv, ikke ulikt å være på leir, og «ukependling». Ved siden av skolen legges det etter hvert inn opp mot 20 timer trening i uka.

Maria går på det nye Unge Mot Toppen-opplegget (UMT) ved St. Svithun vgs. Dette er et samarbeid mellom St. Svithun, Olympiatoppen, Idrettskretsen og Universitetet, og for volleyballens del også med KFUM og UiS Volley. Det vil si at UiS Volley-treneren Martin Frydnes er UMT-trener, og at UMT-spillerne kan få trene mye med eliteseriemestrene UiS Volley. UMT har seks dobbelttimer med trening i skoletiden hver uke og løpende samarbeid med klubbtrenerne.

De 12 spillerne som skal til Nevza (Northern European Volleyball Zonal Association), reiser rett etter samlingen til Ikast i Danmark, der mesterskapet skal gå 19.?21. oktober. Alle de tre Kåfå-jentene bør ha muligheter til å komme med på laget.

Også tre andre fra Rogaland, Marita Dale, Benedicte Måseide og Michelle Dåstøl fra Hana, er tatt ut blant de 24. Altså er hele 25 prosent av spillerne på samlingen rogalendinger. Sterkt!

Tekst: Torgeir Vølstad