Stabilt gode

KFUM Stavanger - Oslo Volley 3-0 (25-20,25-21,25-18)

Det er alltid godt å vinne på hjemmebane. Endelig fikk vi vist at vi kan spille stabilt godt i nesten tre strake sett. Dette er to lag som står godt til hverandre, og det pleier å bli jevne oppgjør, men denne gangen var nok hjemmelaget hakket bedre, og tok en fortjent seier.

Begge de første settene var jevne frem til stillingen 16-16, og lagene byttet på å være det ene poenget i føringen. På slutten av settene giret "KÅFÅ" opp noen hakk, og dro ifra når det skulle avgjøres. Her viser jentene en god egenskap i å være besluttsomme og kontante, uten å pingle dette i land. Bra guts, og feilfrie avslutninger er passende stikkord.

Det tredje settet ble mer spennende for publikum enn godt er. Da viste Oslo litt av det som bor i mannskapet, og spilte seg bra opp. Dette varte frem til en 14-9 ledelse i favør av bortelaget. Da tok KFUM den andre og siste time-outen i settet, og fikk en del arbeidsoppgaver og temperament på plass, noe som hadde vært helt fraværende tidligere i settet. Jentene forstod omsider alvoret og bestemte seg for å snu utviklingen til det bedre, og fremfor alt jobbe knallhardt helt inn og på hver ball. Derfra og ut var hjemmelaget ustoppelige, og hentet inn Oslo sin fem poengs ledelse fra 9-14, og vant settet med 25-18. Å ta 16 poeng mot Oslo sine 4 på slutten er sterkt. Det skal også nevnes at Oslo ble noe reduserte da Ragnhild Aas i ren "irritasjon" sparket i nettstolpen slik at hun måtte kaste inn håndkleet en stund senere pga. skaden.

Oslo Volley sin meget profilerte og gode trener, ble så irritert på en av publikummerne at Rogalands Avis valgte å kommentere saken. Jeg synes imidlertid at en entusiastisk trener som Walstad må få lov til å engasjere seg, selv om en ikke skal være ufin. Slike fargeklatter er bra for norsk volleyball, og det skaper liv og røre. Det er heller ikke hver dag en trener fra Oslo Volley får bildet sitt i Rogalands Avis :)

På et jevnt og godt KFUM lag er det særlig Herdis Bjerkeset, Kristine Wiig og Janne G. Kongshavn som presterer best, men først og fremst var dette godt håndverk av hele spillergruppen som resulterte i årets første 3-0 seier og tabelltopp.

Koll i neste hjemmekamp

KFUM Stavanger leder i skrivende stund tabellen med 6 poeng. Vi er imidlertid fullt klar over at vi har tilgode å møte meget sterke motstandere som regjerende mester Koll og Bergens stolthet BSI. Dette er først og fremst kamper som vil vise oss hvor vi står kvalitetsmessig. Vi gleder oss stort til disse møtene, og ønsker Koll velkommen til neste hjemmekamp i Ynglingehallen 13. november kl. 14.00. En ting som er sikkert, er at de ikke skal kunne spasere seg enkelt til poeng i Ynglingehallen, for her skal de måtte slite.

Neste helg - NM cup

Allerede førstkommende helg er det cup - runde, og vi skal ut i en vanskelig kamp mot Austrått i innledene runde. De spiller i 1. divisjon, og her kommer vi til å møte igjen fjorårets KFUM Stavangerspillere Lene Rygg og Elin Anja Leite. Kjenner jeg dem rett, så vil de nok like å prestere maks mot gamle lagvenninder. Vi i KFUM har heller ingen store cuptriumfer å se tilbake på, så helgen vil være en flott arena for å gjøre noe med den statistikken.

Sportslig hilsen

Asle G. Halleraker

Trener KFUM Stavanger

 

(skrevet 17.10.04)