Ynglingens juletresalg

Same procedure as every year

Ynglingen vil også i år selge juletre til inntekt for foreningens barne- og ungdomsarbeid. Det er Stavanger St. Svithun Y's Men's Club som organiserer salget.

Salget starter fredag 11. desember. Vi har betalingsterminal.

Det vil være betjent åpningstid:

  • Mandag - fredag kl 14:00 - 20:00
  • Lørdager kl 10:00 - 17:00
  • Søndager kl 13:30 – 16:30

Kortreiste trær fra Rogaland. Trærne koster fra kr 600 – kr 750 (finnes i flere størrelser).

Kjøper du treet i Ynglingen, støtter du vårt barne- og ungdomsarbeid i Sky Sing, speideren, fotball, hånd¬ball og volleyball. Både private, bedrifter og organisasjoner kan bestille trær og få dem levert på døra til selvvalgt tids¬punkt.

Vi leverer juletrær til de fleste kirkene i Stavanger, samt menig¬hetshus, hoteller, barnehager, skoler og sykehjem. Vi har mange fornøyde bedriftskunder, og har kapasitet til flere.

Fyll ut bestillingsskjema og send til oss på email

Juletre bestillingsskjemasskjema i word format  (Pdf format)

Bestillingen sendes på e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Mer info om Y's Men i Norge kan du finne på: www.ysmen.no

I ÅR KJØPER VI JULETRE I YNGLINGEN!

Forhåndsbestilling

Ynglingen kan også i år levere juletrær til inntekt for sitt barne- og ungdomsarbeid i Stavanger. Ved å kjøpe tre av oss unngås belastning av de ansattes arbeidstid samtidig som vi garanterer norsk førsteklasses vare levert på døra.

Vi fikk noen tilbakemeldinger i fjor som har medført at vi nå har byttet leverandør. Vi får fortsatt juletrærne fra Ryfylke, Nordmannsedelgran.

Nordmannsedelgran

Nålene er flate og 2-3 cm lange, og har to hvitgrønne streker på undersiden. Edelgranslekten er en slekt av trær i furufamilien. Den består av ca 50 arter eviggrønne bartrær. Flere arter av edelgran er innført i Norge, der de blir brukt til skogbruk og dekorasjon.

Spissing

Når trærne plantes på innmark, får de så mye næring at stammen på edelgran blir ekstra om-fangsrik. Derfor har vi de siste årene spisset stammen slik at treet går ned i en vanlig juletrefot. Trær som har vokset på utmark, har vanligvis en slankere stamme. Vår leverandør fraråder spissing, da dette medfører at treets evne til å ta opp vann, svekkes betydelig. Det går igjen ut over treets holdbarhet når det settes inn i romtemperatur.

Easyfix

Dette året tilbyr vi oppboring av et 8 cm dypt konisk hull i stammen som passer i en juletrefot av typen easyfix. Denne foten har en tilsvarende spiss som treet settes ned på og treet står støtt på 1-2-3. Juletrefoten har plass til vann på vanlig måte. På vårt salgssted ved Ynglingen viser vi hvordan dette fungerer. Det koster kr 50,- for å bore hull tilpasset easyfix.

Behandling før oppsetting

Juletrærne hogges normalt tidlig i november måned. For å sikre god holdbarhet, svarer det seg å kjøpe treet tidlig og sette det i vann utendørs. Ta treet inn et døgn før det skal pyntes, skjær av stammen som skal ned i foten (en liten centimeter). Dette åpner porene i stammen slik at det blir bedre opptak av vann når treet står i romtemperatur.

Levering

Ved bestilling må man oppgi en ønsket leveringsdato eller leveringsuke hvis man ønsker treet/-trærne levert. Vi vil levere senest på angitt dato, i noen tilfeller 1-2 arbeidsdager tidligere. Vi beregner et fraktgebyr pr leveringssted/adresse. Gebyret på kr 150 er basert på levering i Stavanger-området. Leveringsdato vil bli meddelt kontaktpersonen på e-post uken før levering.

 

På forhånd takk for en tidsbesparende måte å kjøpe juletre på der du også støtter en god sak!

 juletre