Ynglingenytt våren 2019

Her kan du lese siste Ynglingenytt. Bildet er fra Konftreffet tidligere i vinter.

61373119 390107994921672 3185220340250836992 n

 

Ynglingenytt_våren_2019_3.pdf

YNGLINGENYTT VÅREN 2019
 
Kjære medlemmer i Ynglingen.
Årsmøte og nyvalg
På årsmøtet den 27. mars ble Svend Jacobsen valgt som ny leder i foreningens hovedstyret.
De andre som er valgt til hovedstyret er:
Marit Høiland, Tove Hetland, Kjell Petter Lura. Disse tre er med i Programutvalget (PU) og vil gå gjennom hva som rører seg i Ynglingen og se på hva som kan gjøres av program spesielt for de unge. Marit Høiland er leder for programutvalget.
Tre styremedlemmer er valgt til eiendomsutvalget: Geir Amundsen, Arne Thorsen og  Harald Halvorsen. Geir Amundsen er leder av EU. En hovedoppgave for EU vil være å få avgjort om Ynglingen skal bygge en ny aktivitetshall i tilknytning til eksisterende idrettshall.
Olav Klungtveit gikk av som leder etter 4 år. Han ble takket på årsmøtet og skal også takkes her: Takk for innsatsen, Olav.
Ansatte:
Ida Vik er programsekretær i Ynglingen i halv stilling. Den andre halve stillingen har hun i KFUKKFUM, Rogaland krets.
Driftsleder er Olav Østerhus. Han har også halv stilling, mens Jan Erik Løkken er vaktmester i hel stilling. Jan Erik jobber mest med Vier.
Nora Baartvedt: 20%, Sporty fram til sommeren
Andrea Viland Ask: 20% Vierleir til og med sommeren. Kimberley Ewanovich Bleivik: 40% håndball.
 
Aktiviteter:
Det har vært stor aktivitet i Ynglingen hele våren. Håndball- og volleyball-lagene sørger for at hallen er full av treningsvillige barn og unge hver kveld.
«Kviss, Kvess og Kapell» er samlinger for alle lagene i idretten. De kommer til kafeen, ett lag om gangen og blir servert pølser. Etter en quiz samles alle i kapellet til en enkel andakt.  Ida og Nora har samlingene og en del voksne fra Ynglingen serverer pølser. 
I mars ble det arrangert Konfirmant-treff. 400 konfirmanter fra menighetene i Stavanger deltok. Ynglingen «holder hus» og står for pizza-serveringen, Sky Sing synger og betjener kiosken. På programmet for kvelden stod underholdning, bibelforedrag, leker og volleyballcup. Det er godt organisert og ledere kommer fra alle menighetene.
Nytt av året er at konfirmanter i «sentrumsmenighetene» kan velge en konfirmantaktivitet i tillegg til selve undervisningen i menighetene der de skal konfirmeres. Mange valgte å være «sporty»konfirmant i Ynglingen. Nærmere 100 unge møtes i hallen. 
Søndagskveldene er det kafè på Treffen for ungdom.
Speiderne samles torsdag ettermiddag og Sky-Sing øver samme kveld.
Noen kvelder er det også Student-sporty.
Voksen arbeidet i Ynglingen er kanskje godt kjent blant våre medlemmer: Kristent Kvinneforum og Seniorynglingen samler mellom 60 og 100 damer og menn til sine møter. Det er i overkant av 100 Y`s men fordelt på tre klubber. 
«Lille lørdag på en onsdag» er for voksne i 40-årsalderen. De møtes en gang i måneden.
Nytt av året er Viers Venner som er en venneforening og en dugnadsgjeng. Noen trofaste menn  reiser til Vier hver tirsdag. De har lagt nytt gulvbelegg og malt både oppe og nede.  De har restaurert sjøhuset og holder nå på med eldhuset. Viers venner skal ta opp igjen tradisjonen med krabbefest på Vier. Lørdag 24. august inviterer vennene til krabbefest.
Nytt av året er også strikkekafeen for KFUK-ere som liker å strikke og som setter pris på et sosialt samvær et par tirsdager i måneden. 
Sommeren 2019 skal det være tre leirer på Vier i august. Ida har ansvaret for leirene. Hun vil svært gjerne ha med voksne som kan bidra både med program og til alle praktiske formål, ikke minst på kjøkkenet. 
Vil du vite mer om arbeidet i Ynglingen eller har du lyst til å være med på en aktivitet? Det er ikke alltid like lett å treffe ansatte i Ynglingen, men vår programkoordinator Ida Vik har telefon  98816112.
Hun kontakter deg hvis du legger igjen en melding eller sender henne en sms.
 
Hilsen
Ynglingen