Cecilie Tvedt

Har du vært på styremøte i Ynglingen? Da har du sannsynligvis vært på "Cecilies Minde", styrerommet innenfor kontorlandskapet.

Cecilie Tvedt - hun levde fra 1883-1979, ble med andre ord 96 år.

I Stavanger byleksikon kan vi lese om henne:

«Cecilie Tvedt var den første Venstre-kvinnen som ble valgt inn i Stavanger bystyre, og der satt hun i over 25 år, 15 av disse i formannskapet. I 25 år var hun formann i Stavanger Kvinneråd, der hun ble æresmedlem. Hun gjorde også en innsats på nasjonalt plan gjennom Norske Kvinners Nasjonalråd. I Stavanger kristelige Ungdomsforening ( det som i dag heter Stavanger KFUK-KFUM, Ynglingen) ble hun omtalt som foreningens Grand Old Lady og representerte KFUK på to verdenskongresser. I sitt yrkesaktive liv var hun tilknyttet Rikstrygdeverket.»

En gate i Hillevåg er oppkalt etter henne. Runar Andersson var nabo med Cecilie Tvedt da han vokste opp på Våland. Han har gode minner om henne. Det har kanskje mange andre også ?

Har du gode minner historier og bilder, skriv det ned og send det til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Vi samler på stoff om Ynglingens fortid.