Ynglingepostens Sommernummer Juni 2015

Margot Tangen ny programkoordinator/foreningssekretær

margottangenHovedstyret har ansatt Margot Tangen i stillingen som programkoordinator i Ynglingen. «Vi kaller det programkoordinator for å fortelle oss selv og alle andre at vi ikke vil at Margot skal «drukne» i administrative oppgaver», sier foreningsleder Olav. Vi ville gjerne ha en medarbeider med god erfaring innenfor barne- og ungdomsarbeid og gjerne med mange kjente blant ungdoms- arbeiderene i Stavanger-menighetene.

Og det har vi fått:, les hva Margot skriver om seg selv:


«Jeg er oppvokst på Karmøy, og har alltid gått i kristne miljøer der. Fra ungdomsskolen var jeg med som leder i bl.a. ungdomskor og ungdomsklubb i kirken hjemme på Åkra. Allerede da begynte jeg å tenke på at jeg hadde lyst til å jobbe i menighet eller organisasjon.

Etter videregående flyttet jeg til Oslo og tok en bachelorgrad i «Menighet, organisasjon og ledelse» i tillegg til musikk grunnfag på høgskolen i Staffeldtsgate. Jeg bodde i Oslo i fire år, og tre av de årene var jeg aktivt med i ungdomsmiljøet Acta Skedsmokorset (Normisjon) bl.a. som dirigent for ungdomskoret Shalom. 

Deretter fikk jeg jobb i Skåre menighet i Haugesund. Først som ungdomsarbeider og kirketjener i et års vikariat, så videre i en prosjektstilling som trosopplæringsmedarbeider. Skåre menighet er en stor og veldig aktiv menighet, og en av de første menighetene som kom inn i trosopplæringsreformen. Vi var et godt team, og jeg lærte veldig mye de årene jeg var der. Jeg jobbet med både barn og ungdom, men det har hele tiden vært ungdomsarbeid jeg trives best med. Det ene året hadde jeg også en liten stilling i Haugesund KFUK-KFUM som dirigent for tensingkoret Keystone.

De siste 6 årene har jeg jobbet i Sunde menighet som trosopplæringsleder og ungdomsarbeider. Jeg har fått være med å utarbeide trosopplæringsplanen, og vært med i utarbeidelse og oppstart av mange nye trosopplæringstiltak. Også her er det ungdomsarbeid jeg har likt best å jobbe med, og jeg har fått følge opp mange ungdomsledere både i gruppesamlinger og enkeltsamtaler. Dette synes jeg er veldig spennende. De siste årene har jeg vært med i opprettelsen av en organisasjon som heter «follow me» som ønsker å hjelpe lokalmenighetene til å følge opp sine ungdomsledere. Dette gjør vi bl.a. ved å invitere ungdommene med i et større nettverk av ungdomsledere fra flere menigheter, hvor de får oppmuntring og utrustning slik at de kan gjøre en enda bedre jobb i sine lokale sammenhenger.

Nå gleder jeg meg veldig til å ta fatt på nye oppgaver i Ynglingen etter sommerferien. Kombinasjonen mellom å jobbe med ungdom i Ynglingen, og å jobbe i et samarbeid med menighetene gjennom KITT-kurset høres veldig spennende ut.

Vi gleder oss til å bli kjent med Margot som begynner i sin nye jobb 1. august og reiser rett til Vier på leir.

Full rulle på Vier

Når dette leses, er det full fart på Vier. Sommersesongen åpner som alltid med «Ynglingen familie» sin familiehelg. Storfamilien, nærmere 40 til bords, koste seg på tradisjonelt Vier-vis. Det ble årets første bad for de aller fleste, fotballkamp mellom generasjonene « pylser på spidd» og gudstjeneste på Hompen.

Nå har «fiks ferige ferie» inntatt Vier. Sommerdager på Vier er et av de mest populære tiltakene som Stavanger kommune tilbyr byens barn og unge de første ukene av sommerferien. Vi er glad for at Vier får bety så mye for så mange.

I andre enden av sommerferien overtar foreningen med våre egne leirer. I år skal vi ha to bareneleirer og en ungdomsleir.

Flotte og store gaver

Kristent Kvinneforum og KFUK-ringen hadde tradisjonen tro Vårfest i mai. «Tillit i et generasjonsperspektiv» var temaet som far og sønn Lars og Njål Kolbeinstveit presenterte med gode eksempler fra eget hjem---og tanker om hva felles verdier , gjerne gjennom lag og organisasjoner har for oss alle.

Som alltid, full hus og et klekkelig overskudd. Ynglingen fikk kr 40.000 etter Vårfesten og Kristent Kvinneforum og KFUK-ringen fylte på med ytterligere kr 40.000 fra kassen.
Stavanger Ys men har også gitt 30.000 fra klubbkassen som vårgave.
Stokka kirke hadde offer til Ynglingen en søndag i vår. Der kom det inn over 5000 kroner.
Vi takker for alle gaver!

Ynglingen historie

I 2018 er Ynglingen 150 år. Foreløpig er det ikke lagt planer for feiringen og heller ikke bestemt om det skal lages en form for jubileumsbok. Men, - vi har begynt å samle stoff. Kjell A Jensen har i årenes løp skrevet mye om Ynglingen, om personer som har betydd mye for foreningen, om store og små begivenheter. Nå er alt lagt ut på foreningens hjemmeside. Se i høyre marg. Når du leser hva Kjell kan fortelle, har du kanskje selv minner som vi kan få med i samlingen. Vi er glad for alt vi kan få inn, og ikke bare den gamle historien. Foreningen har mange minnerike og skriveføre medlemmer i alle aldre. Tenk litt i ferien--- og send oss noen ord.

Andakten

« Det er sommer, det er sol og det er søndag, alle hjerter er så glade og fri», - slagerteksten fra 50-tallet og «Far til fire»-filmen kan få oss til å nynne med og kjenne på gleden over å ha fri fra skole og jobb. Sommeren er oss til velsignelse; Å få tid til å være sammen med familie og venner og ikke minst få nyte naturen og sola sammen, er en velsignelse. Sommerferien gir oss en anledning til å bli bedre kjent med hverandre, med egne barn, med venner og venners barn og ikke minst med barnebarn. Gleden over å være sammen; å leke, å spille, å ro eller gå tur....velsignelser er det alt sammen. Jovisst; Gud er glad i oss hele året og både når vi ler og når vi gråter...men det må være kjekt for Gud å se alle sine barn i lystig lek.


God sommer!
Hilsen Ynglingen