Hovedstyre referater

Medlemsbrev desember 2021

 Les siste nytt fra Ynglingen i medlemsbrevet fra hovedstyret

Last ned: Medlemsbrev_november-desember_2021.docx.pdf

Eller les her:

MEDLEMSBREV NOVEMBER/DESEMBER 2021

Kjære Ynglingevenner

Vi har rundet første søndag i advent. Juleforberedelsene går vel som før  for de fleste av oss...eller...er alt som før?

Vi skal ikke møtes på julemesse. Det ble 29 julemesser på rekke og rad, forteller Bodil Andersen. For mange av oss har det vært en viktig førjulstradisjon. Selv har jeg gått handlerunde og stått i «katta i sekken-kø» med såvel egne barn som med barnebarn. På julemessen møttes jo både andre, tredje og fjerde generasjons ynglinger.. Men alt har sin tid, og nå kjente julemessekomiteen at usikkerheten knyttet til pandemien gjorde det vanskelig å få gjort grunnlagsarbeidet. Det skal bakes og syltes, noen skal strikke og noen skal sy. Blomster, fruktkurver og litt av hvert til «katta i sekken».... Ingenting kommer av seg selv.

Vi som har hatt gleden av å møtes på julemesse i alle disse årene kan bare bukke og takke!

Er det en juletradisjon å kjøpe juletre i Ynglingen? Juletresalg har en enda lengre historie enn julemessen. Mange husker når plenen foran Waagehuset og hele P-plassen på Madlaveien ble som en stor granskog. Første runde med juletresalg var på slutten av 50-tallet. “Antallet solgte trær var på ca1600 i glansdagene. De siste årene var vi nede i 50 trær”, forteller Svend Jacobsen i Svithun Y`s men som i sin tid overtok ansvaret for denne dugnaden etter Stavanger Y`s men.

De siste årene har salget ikke stått i forhold til innsatsen. Svithun Y`s men innså at det etterhvert ble for mange plasttrær i de tusen hjem og valgte å avslutte salget fra P-plassen på Lassa. Fortsatt leverer klubben juletrær til byens kirker. Det er salg på bestilling så her risikerer vi ikke at svinnet spiser opp hele overskuddet.

Men noe er som det alltid har vært: SKY SING har sin tradisjonelle FEIRE JUL -konsert i St. Petri kirke onsdag 22. desember kl 19.00. Ungdommene starter dagen med nattverdsgudstjeneste i kirken. Så går de rundt i byen med bøsser og samler inn penger til Global, KFUK og KFUMs bistandsorganisasjon.

Flere aktiviteter har startet opp igjen som normalt. SportY samler drøyt 50 konfirmanter fra byens menigheter en søndagskveld i måneden til fysisk aktivitet og lek i hallen. Barnefestivalen ble igjen arrangert i samarbeid med flere menigheter. Her deltok over 50 barn på trosopplæring og aktiviteter. Mange ansatte og frivillige fra menigheter, Ynglingen og Y`s men var i aksjon denne dagen. Sist helg var det fotballturnering i hallen i et samarbeid mellom Ynglingen, Kirkelig dialogsenter og Muslimsk fellesråd Rogaland. Her var ca 60 ungdommer fra muslimske og kristne miljø i sving på banen, i tillegg til politikere, prester, imamer og frivillige. Et kjempeviktig arbeid som bygger broer på tvers av religion og etnisitet.

KFUM håndball og KFUM volleyball har nå overtatt eierskapet til Ynglingehallen. De to KFUM-idrettslagene er nå med i KFUK-KFUM Norge på samme nivå som hovedforeningen. Det er to veldrevne idrettslag som vil klare seg utmerket på egen hånd. Foreningen eier fortsatt resten av bygningene på Lassa og leirstedet Vier. Idrettslagene skal i gang med bygging av ny aktivitetshall bak Ynglingehallen. Det vil bety færre P-plasser for de av oss som trenger det, men mer plass til trening og kamper for barn og unge som driver idrett i KFUM. Det er vel som seg hør og bør?

 

Dugnadsgjengen på Vier har nesten fullført renoveringen av eldhuset. Pipa er på plass og Sandnes kommune har gitt oss brukstillatelse, så nå er det bare å fyre opp i peisovnen. 

Når vi fortsatt sier «nesten» fullført er det fordi det skal legges nytt golv og vi skal ha på plass passende møblering. 

Neste prosjekt er for lengst påbegynt. Med penger fra Norems legat skal de gamle toalettene i hovedhuset rives og et nytt sanitærrom tilrettelagt for funksjonshemmede bygges. 

Rivingen er allerede fullført og like over nyttår kommer rørleggeren. Alt blir klart til neste sesong.

 

Medlemsutlodningen ga oss en inntekt på ca kr 80.000. Vi er alle våre medlemmer stor takk skyldig! Dere stiller opp når vi trenger dere. De aller fleste medlemmene kjøper en loddbok til kr 500. Vinnerne har fått sine gevinster. 

Det er også blant dere vi har våre faste givere. I år har vi fått inn ca kr 100.000 fra faste givere. Et fast månedlig beløp er svært viktig for foreningen og merkes kanskje ikke så mye i den enkeltes økonomi. 

Medlemsutlodning og givertjeneste gir samme inntekt som et loppemarked og en julemesse!. 

To søknader til Bispedømmerådet ga oss penger til tiltak i 2022. Vi skal arrangere kurssamlinger for både unge og voksne  med temaet «Trosformidling i livssynsåpne miljø». Det er erfaringene fra Vier som har inspirert oss. Vi inviterer hver sommer til noen livssynsåpne leirer. Unge som deltar skal respekteres for den troen de har, enten de deler vår kristne tro eller har en annen tro, eller ingen tro, som basis for sine liv. Hvordan formidler vi vår tro i en slik sammenheng?

Den andre søknaden vi fikk innvilget, skal sikre oss gjennomføring av «Kviss, kvess og kapell» for barn og unge på huset før påske og før jul i 2022. Dette har vi gjort før, men nå har vi midler som kan finansiere noen ungdomsledere sammen med voksne frivillige til å gjennomføre tiltakene.

Hovedstyret ønsker alle Ynglingens medlemmer en riktig god jul!

 

Hilsen

Magne Nesvik

leder