Historieboken

KFUK-KFUM Stavanger, Ynglingen (som det nå offisielt heter) feiret sitt 150-årsjubileum i 2018. Det ble minnerike dager som vi nok ikke glemmer med det første.

Vi; Kjell A Jensen, Gunnar Langvik og Magne Nesvik, er litt mer enn gjennomsnittlig interessert i historie og særlig i den lokale varianten, den vi føler oss som en del av og som vi så gjerne også vil at andre skal kjenne seg igjen i.

Nå har vi vært på vandring i kildene: de skikkelig gamle fra 1800-tallet, gjemt mellom gulnede permer og de aller yngste, som vi har måttet lete etter i skyen, på den berømte verdensveven. Tro ikke det var så lett å lete der: Hvem hadde nå den www-adressen, hva var nå passordet – og hvor har vi gjemt det?

Det er 150 år foreningshistorie, men også Stavangerhistorie og nasjonens historie. Det gjenspeiler seg i foreningens aktiviteter det som skjer i byen, i landet og i verden.

Her er det noen boklærde og mange nevenyttige, sangere, speidere  og idrettsfolk, dirigenter, korister og musikanter, komponister og forfattere, trenere og oppmenn, forkynnere og fortellere og de som alltid gjorde seg løgne og fikk oss andre til å le.

150 år i oppover- og nedoverbakker. Med overskudd og underskudd i regnskapene, med «ledere i kø» og ledermangel. Noen med stadig større planer og andre som holder igjen. Den gang da og den dag i dag. 

Nå runder vi det av i denne omgang, men her er mye å lese for den som gjerne vil vite:

Dette er et «ikke avsluttet, levende dokument» som også ligger på Wikipedia. Følge lenken til wikipedia her: https://no.wikipedia.org/wiki/KFUK-KFUM_Stavanger_Ynglingen. I Wikipedia kan alle bidra til å gjøre historien fyldigere og enda mer innholdsrikt.

Har du et minne, eller husker du et vedtak, finn fram årstallet og trykk på «redaktørknappen» Da blir du historiefortelleren. Ditt navn vil følge ditt bidrag og dersom du retter på noe andre har skrevet vil det også framgå av teksten at du er den som har justert en tekst eller rett og slett rettet opp noe som var feil.

Vi håper at vi kan inspirerer flere til å dele sine historier og samtidig skrive foreningens historie.

Takk for oss

Hilsen

Gunnar, Kjell og Magne