Johnny Emanuelsen

Johnny Emanuelsen trivdes i KFUM kameratene og utviklet ikke bare fotballtalentet, men hele mennesket.

johnnyemanuelsenI et stort oppslag i Stavanger Aftenblad den 21.11. 2020 leste vi et interessant intervju med Johnny Emanuelsen. Han var i ferd med å gå av som vaktmester og miljøarbeider etter 25 år ved Lindøy skole.

I intervjuet forteller Johnny om en vanskelig oppvekst i en kommunal bolig i Spilderhauggata i Stavanger. Når han ser tilbake på denne tiden, er han særlig takknemlig for den hjelpen og støtten han fikk av lærerne ved Ramsvik Spesialskole.

Helt fra barneårene hadde Johnny utmerket seg med sine ferdigheter i å spille fotball. Han kunne score opptil 100 mål i sesongen uten å trene. Han var en tid med i guttelaget til Brodd som holdt til på Midtjord. Men lærerne ved Ramsvik spsialskole rådet han til komme seg bort fra bydelen og heller søke om å få bli med i fotballaget til KFUM kameratene som holdt til på Lassa. Slik ble det. I KFUM kameratene «utviklet jeg ikke bare fotballtalentet, men hele mennesket, i en positiv retning. Lederen, Arne Askeland, ble en god mentor for meg, » forteller Johnny. Han ble med på kretslaget og spilte på A-laget i 4.divisjon, og var med å vinne KFUM mesterskapet i fotball.

«Tiden i KFUM var fantastisk, og miljøet var flott. Jeg kom også med i SKY Sing, riktig nok ikke som sanger, men som lydtekniker.

Turen til Danmark med SKY Sing var en opplevelse. « Det va’ så kjekt at eg mesten blei kristelige.» forteller Johnny.

Senere fikk han tilbud om å bli med i Viking, men dette ble det ikke noe av. Han fortsatte utdannelsen og ble bygningstekniker.

Kanskje noen husker Johnny fra den tiden han var med i KFUM kameratene i slutten av 1960 årene?